Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czym pachną święta w Rolniczaku

Karol Potapowicz
Czym pachną święta w Rolniczaku
Czym pachną święta w Rolniczaku Red
Czym pachną święta w Rolniczaku. Konkurs pod hasłem "Czym pachną Święta" był przygotowany specjalnie dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz uczniów zawodu kucharz w CKZiU przy 8 Marca 5 w Złotowie

Czym pachną święta w Rolniczaku

Konkurs pod hasłem "Czym pachną Święta" odbył się 15 grudnia 2014r i był przygotowany specjalnie dla uczniów technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz uczniów zawodu kucharz w CKZiU przy 8 Marca 5 w Złotowie. Tegorocznym motywem przewodnim były bakalie, a zadaniem uczestników było przygotowanie potrawy zawierającej bakalie. W założeniu miała być to potrawa "na słodko".

Czym pachną święta w Rolniczaku

Konkurs w całości testował umiejętności praktyczne uczestników, którzy w ciągu trzech godzin musieli wykonać"przpis". Do konkursu zgłosiło się sześć zespołów dwuosobowych:
zespół 1: Zyta Łukaszczyk (kl. I TŻ) i Weronika Karpińska (kl. III TŻ)
zespół 2: Wiesława Kulig (kl. IIZSZ Kucharz) i (Angelika Matusiak kl. II ZSZ Kucharz)
zespół 3 Katarzyna Olszewska (kl. I TŻ) i Karina Oldenburg (kl. I TŻ)
zespół 4 Paulina Buława (kl. III TŻ) i Monika Westphal (kl. III TŻ)
zespół 5 Agata Kujawa (kl.II ZSZ Kucharz) i Renata Nieborak (kl. II ZSZ Kucharz)
zespół 6 Grzegorz Kuich (kl. IV TŻ) i Agnieszka Lassmann (kl. IV TŻ).
Potrawy oceniała komisja w składzie: p. Anna Ściubeł, p. Mirosława Napora, p. Ewa Goździor- Zdolska, p. Ewa Wesołowska oraz p. Katarzyna Kaczmarek. Komisja oceniała potrawy pod względem wyglądu i estetyki ich podania, stopnia trudności przepisu, zachowania wymogów BHP podczas sporządzania oraz smaku, który był najważniejszą częścią oceny i degustacji.

Czym pachną święta w Rolniczaku

Pierwsze miejsce zdobyły Wiesława Kulig i Angelika Matusiak, II miejsce przypadło Katarzynie Olszewskiej i Karinie Oldenburg, natomiast III lokatę zdobyły Zyta Łukaszczyk i Weronika Karpińska.
Nad przebiegiem i organizacją imprezy czuwały Anna Jasnowska I Barbara Sudoł-Nowak, nauczycielki przedmiotów zawodowych z bloku żywienia.

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zlotow.naszemiasto.pl Nasze Miasto