Dzika kuchnia z Uniwersytetem Trzeciego Wieku [ZDJĘCIA
Smalec z dzika z galaretką pokrzywową czy pasztet z czarną porzeczką nie jest już smakową tajemnicą.
Grupa studentów UTW wysłuchała również prelekcji na temat zagrożeń pochodzących z lasów, łąk, pól. Obecny letni okres to czas wędrówek i należy pamiętać, że pięknie i naturalnie nie zawsze oznacza bezpiecznie. Nimfy kleszczy, żmije, strzyżyki to tylko niektóre z omawianych zagrożeń. Było ciekawie, a wspólne edukowanie zakończyliśmy świętowaniem imienin Zofii.
Zainteresowanie łowiectwem przerosło oczekiwania prowadzącej Alicji Fruzińskiej, a na zakończenie prelekcji "dziki poczęstunek" - przygotowana przez prowadzącą kiełbasa i pasztet z dziczyzny - był już tylko dodatkiem do ciekawej dyskusji o gospodarce łowieckiej.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?