Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dzika kuchnia z Uniwersytetem Trzeciego Wieku [ZDJĘCIA]

Wanda Bihun
Tematem zajęć, przeprowadzonych dzisiaj z grupą rowerową UTW w Złotowie, była dziczyzna oraz dodatki do niej z naturalnych składników.

Dzika kuchnia z Uniwersytetem Trzeciego Wieku [ZDJĘCIA

Smalec z dzika z galaretką pokrzywową czy pasztet z czarną porzeczką nie jest już smakową tajemnicą.
Grupa studentów UTW wysłuchała również prelekcji na temat zagrożeń pochodzących z lasów, łąk, pól. Obecny letni okres to czas wędrówek i należy pamiętać, że pięknie i naturalnie nie zawsze oznacza bezpiecznie. Nimfy kleszczy, żmije, strzyżyki to tylko niektóre z omawianych zagrożeń. Było ciekawie, a wspólne edukowanie zakończyliśmy świętowaniem imienin Zofii.

Zainteresowanie łowiectwem przerosło oczekiwania prowadzącej Alicji Fruzińskiej, a na zakończenie prelekcji "dziki poczęstunek" - przygotowana przez prowadzącą kiełbasa i pasztet z dziczyzny - był już tylko dodatkiem do ciekawej dyskusji o gospodarce łowieckiej.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zlotow.naszemiasto.pl Nasze Miasto