MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu...

Jak przygotować grzyby krok po kroku? Suszenie, gotowanie, mrożenie. Proste sposoby na przygotowanie grzybów do spożycia

Grzybów przeznaczonych do suszenia nie myjemy (po zmoczeniu raczej zgniją niż wyschną). Wybieramy największe okazy. Odcinamy nóżki, kapelusze zaś kroimy na paski grubości palca. Pokrojone paski wkładamy do suszarki do grzybów. Przy ładnej pogodzie możemy nawlec je na nitki i powiesić na słońcu. Jeśli nie posiadamy suszarki, układamy grzyby w piekarniku (na kratce) i ustawiamy 80°C z nawiewem. Grzyby suszymy do momentu, gdy zaczną szeleścić. Gotowe przekładamy do słoika.

Zobacz również

Aleksandra Chapko, znana z serialu „M jak Miłość”, podzieliła się radosną nowiną!

Aleksandra Chapko, znana z serialu „M jak Miłość”, podzieliła się radosną nowiną!

Pogoń-Sokół Lubaczów nie miała litości dla Błękitnych Ropczyce

Pogoń-Sokół Lubaczów nie miała litości dla Błękitnych Ropczyce

Polecamy

Ostródzka "Przystań z Kulturą" prezentuje plan na czerwiec

Ostródzka "Przystań z Kulturą" prezentuje plan na czerwiec

Uwaga kierowcy! Do soboty nieprzejezdne newralgiczne skrzyżowanie w Nowym Sączu

Uwaga kierowcy! Do soboty nieprzejezdne newralgiczne skrzyżowanie w Nowym Sączu

Dachowanie na autostradzie w Wielkopolsce. Pięcioosobowa rodzina trafiła do szpitala

Dachowanie na autostradzie w Wielkopolsce. Pięcioosobowa rodzina trafiła do szpitala