Kotlet schabowy na ostro
Czas : 15 minut
Składniki:
2 kotlety schabowe bez kostki
2 łyżeczki musztardy
2 łyżeczki chrzanu ( świeżo utarty by nie był gorzki )
1 jako
bułka tarta
olej z pestek winogron
2 łyżki masła
Przygotowanie
Kotlety "rozklepać" tłuczkiem do mięsa. Posmarować z jednej strony musztardą, a z drugiej strony chrzanem. Panierować w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, a w ostatnim momencie smażenia dołożyć na patelnię masło na złoto z obu stron.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?