Kliknij i sprawdź wyniki z POWIATU ŚWIEBODZIŃSKIEGO
Mistrzowie Smaku z POWIATU ŚWIEBODZIŃSKIEGO
Głosowanie potrwa do czwartku, 9 sierpnia br. do godz. 20.
Jeszcze w poniedziałek (16 lipca) wyniki wyglądały tak:
W kategorii Restauracja Roku najwięcej punktów (oba lokale po 23) zdobyła Restauracja Kuchnia Smakosza (Pizzeria Caruso) przy pl. Browarnianym oraz Mariano Italiano z pl. Jana Pawła II. Pierwszą dwójkę dogania (21 pkt) Restauracja Zamek Joannitów z Łagowa.
Ostra rywalizacja zaczęła się w kategorii Kucharz Roku. Pierwsza trójka to: zdobywca 60 głosów Krzysztof Misiakiewicz (Zamek Joannitów w ŁAgowie), Arkadiusz Wawrzyniak z 41. głosami (Hotel&Restauracja Siesta w Świebodzinie) i Ryszarda Wojciechowska, która zdobyła w poniedziałek 36 głosów (Picaro Restauracja Pod Strzechą w Stoku). Tuż za czołówką uplasowali się: Beata Anioł (Restauracja Kalinowe Pola), Michał Kostrzewa (Mak Świebodzin), Anna Pakuła (Hotel&Restauracja Siesta Świebodzin).
O tytuł Kelnera Roku walczy 6 kandydatów. Na czele uplasował się, zyskując 80 głosów, Patryk Kordeczka (Zamek Joannitów, Łagów). Miejsce drugie i 66 punktów zajmuje Igor Ernandes (Mimoza, Świebodzin). Trochę w tyle, z 23 punktami, jest na razie Maciej Siemiątkowski (Zamek Joannitów, Łagów).
Jedynie kategoria Cukiernia/Kawiarnia Roku nie wzbudziła w pierwszych dniach zainteresowania Czytelników. Na 8 zgłoszonych lokali tylko jeden głos został oddany, na Stolarnię Cafe w Łagowie.
Przypomnijmy, że nominacje można jeszcze składać do wtorku, 24 lipca.
W akcji Mistrzowie Smaku nominować można w 9 kategoriach. Są to: Kucharz Roku, Kelner Roku, Barman/Barista Roku, Restauracja Roku, Cukiernia/Kawiarnia Roku, Piekarnia Roku, Kebab Roku, Lody Roku oraz Pizza Roku. Nominacje składamy poprzez specjalną ankietę dostępną na stronie www.gazetalubuska.pl/mistrzowiesmaku.
W kategoriach Kucharz Roku, Kelner Roku, Restauracja Roku oraz Cukiernia/Kawiarnia Roku głosowanie będzie przebiegało w dwóch etapach. Pierwszym, powiatowym (podział na wszystkie lubuskie powiaty, a także na Gorzów Wielkopolski i Zieloną Górę), a także finałowym, wojewódzkim. Do etapu wojewódzkiego przejdzie po jednym uczestniku z największą liczbą głosów z każdego miasta i powiatu.
Z kolei kategorie: Barman/Barista Roku, Kebab Roku, Lody Roku, Pizza Roku oraz Piekarnia Roku będą przebiegały w jednym, wojewódzkim etapie.
Fantastyczne nagrody
Zwycięzcy naszej akcji otrzymają fantastyczne nagrody. Będą to m.in. statuetki, pamiątkowe dyplomy, zaproszenia na Międzynarodowe Targi Gastronomiczne POLAGRA Gastro i Invest Hotel w Poznaniu, udział w specjalistycznych szkoleniach i kursach (Akademia Kuchni Molekularnej, Polska Szkoła Gastronomiczna), publikacja w specjalnym dodatku do „Gazety Lubuskiej” pt. „Mistrzowie Smaku”, kampanie promocyjne dla zwycięskich lokali gastronomicznych, a także zaproszenia na wydarzania kulturalne w regionie i vouchery na luksusowe pobyty w SPA.
Nominacje składamy poprzez specjalną ankietę dostępną na stronie www.gazetalubuska.pl/mistrzowiesmaku
ZOBACZ TAKŻE: Rozdanie tytułów Mistrzowie Smaku na festiwalu w Tokarni
Więcej wiadomości w tygodniku papierowym „Dzień za Dniem” lub na www.prasa24.pl. Aktualny numer w każdą środę.**Zajrzyj też na Facebooka Dzień za Dniem**
Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?