Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 16
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Najbardziej kalorycznym elementem sałatki jarzynowej jest...
fot. serezniy/123RF

Tak odchudzisz każdą z 12 potraw na Wigilię. Tradycyjna kolacja będzie lżejsza i wciąż pyszna! Zobacz sposoby na lekkie dania świąteczne

Sałatka jarzynowa w wersji light

Najbardziej kalorycznym elementem sałatki jarzynowej jest majonez. Aby więc ta tradycyjna potrawa nadal była smaczna, ale lżejsza, warto przygotować sos w odchudzonej wersji, np. o zawartości 20-40 proc. tłuszczu. Prostym rozwiązaniem jest też zastąpienie połowy majonezu lekkim greckim jogurtem (do 3 proc. tłuszczu).

Zobacz również

Marsz Żywych już 6 maja. Do Oświęcimia i Brzezinki zjadą ludzie z całego świata

Marsz Żywych już 6 maja. Do Oświęcimia i Brzezinki zjadą ludzie z całego świata

Libiąż. Maszerowali z kijkami dla Biało-Czerwonej. Zawody nordic walking. Zdjęcia

Libiąż. Maszerowali z kijkami dla Biało-Czerwonej. Zawody nordic walking. Zdjęcia

Polecamy

Przegląd prasy ze Złotowa w kwietniu

Przegląd prasy ze Złotowa w kwietniu

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia

Patent włoskiej babci na zupę jarzynową. Jest pyszna i prosta do zrobienia