Warsztaty kulinarne w Uniwersytecie Trzeciego Wieku zostały rozpoczęte
Dziczyzna jest mięsem odpowiednim dla każdego, a jej walory smakowe i odżywcze wielokrotnie przewyższają normy mięs zwierząt hodowlanych. Dziczyzny nie należy się bać. Jest to mięso zdrowe i smaczne oraz coraz częściej dostępne.
Panie zadawały sporo pytań na temat obróbki kulinarnej dziczyzny oraz przepisów kulinarnych na przyrządzanie tego mięsa. Zainteresowanie było ogromne. A degustacja potraw z różnych gatunków dzikich mięs, połączona z takimi darami lasu jak czeremcha i galaretka pigwowa z miodem, chili i pędami sosny podbiła serca Pań i przekonała je, że dziczyzna jest doskonała na co dzień, a nie tylko od święta.
Zajęcia prowadziła Alicja Fruzinska
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?