Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne w Uniwersytecie Trzeciego Wieku rozpoczęte

Wanda Bihun
Na pierwszych zajęciach Panie w licznej grupie z UTW dowiedziały się sporo o dziczyźnie, jej przetwarzaniu i podziale na gatunki mięs.

Warsztaty kulinarne w Uniwersytecie Trzeciego Wieku zostały rozpoczęte

Dziczyzna jest mięsem odpowiednim dla każdego, a jej walory smakowe i odżywcze wielokrotnie przewyższają normy mięs zwierząt hodowlanych. Dziczyzny nie należy się bać. Jest to mięso zdrowe i smaczne oraz coraz częściej dostępne.

Panie zadawały sporo pytań na temat obróbki kulinarnej dziczyzny oraz przepisów kulinarnych na przyrządzanie tego mięsa. Zainteresowanie było ogromne. A degustacja potraw z różnych gatunków dzikich mięs, połączona z takimi darami lasu jak czeremcha i galaretka pigwowa z miodem, chili i pędami sosny podbiła serca Pań i przekonała je, że dziczyzna jest doskonała na co dzień, a nie tylko od święta.
Zajęcia prowadziła Alicja Fruzinska

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zlotow.naszemiasto.pl Nasze Miasto