Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Cztery składniki udanej Wielkanocy – jak wybrać mięso na świąteczną ucztę?
Materiał informacyjny

NOWE
Cztery składniki udanej Wielkanocy – jak wybrać mięso na świąteczną ucztę?

Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy

NOWE
Nie żyje Tadeusz Władyko - dziennikarz, działacz sportowy i spiker żużlowy

Polecamy

Chcesz zostać strażnikiem miejskim? Teraz jest taka okazja!

Chcesz zostać strażnikiem miejskim? Teraz jest taka okazja!

Obsada sędziowska 3. ligi, grupa 2 [29-31 marca 2024]

NOWE
Obsada sędziowska 3. ligi, grupa 2 [29-31 marca 2024]

Kolejne figurki Dzieci Głogowskich. Będą naszym odpowiednikiem krasnali z Wrocławia?

Kolejne figurki Dzieci Głogowskich. Będą naszym odpowiednikiem krasnali z Wrocławia?