Złotowski akcent na Wielkim smażeniu powideł w Mniszkach
Coroczne smażenie powideł w Mniszkach było atrakcją nie tylko ze względu na kulinarne zagospodarowanie śliwek i potrawy regionalne takie, jak szare kluski z kapustą, plyndze, kopytka ze skwarkami, pyzy z sosem i modrą kapustą, pierniki i rury poznańskie, drożdżowe placki, ale i na wystawy i warsztaty towarzyszące. Wśród takich ciekawostek, jak pokaz kucia, warsztaty muzyczne, powroźnictwo, szydełkowanie, koronkarstwo, samodzielne lepienie garnków czy kaligrafia i pieczenie chleba (ginące zawody) było wyplatanie ze sznurka, które prowadziły Jolanta Surma i Natalia Rzechtalska ze Złotowa.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia.
![emisja bez ograniczeń wiekowych](https://s-nsk.ppstatic.pl/assets/nsk/v1.221.5/images/video_restrictions/0.webp)
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?