Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

KGW Dzierzążenko zaprosiło na degustację potraw pochodzenia leśnego w ramach projektu Lasów Państwowych "Natura od kuchni"

Wanda Bihun
Wanda Bihun
Koło Gospodyń Wiejskich w Dzierzążenku realizuje projekt, w ramach ogólnopolskiego konkursu Lasów Państwowych dla KGW pt.: "Natura od kuchni". W ramach tego projektu zaprosiło na degustację potraw pochodzenia leśnego, oswajającego dziczyznę na talerzu.

W sali wiejskiej w Dzierżążenku Koło Gospodyń Wiejskich "Dziarskie Babki" uczestniczyły w drugiej części projektu "Las żywi nas - oswajamy dziczyznę na talerzu", w ramach którego warsztaty kulinarne poprowadziła Alicja Fruzińska. Tematem kulinarnym drugiego spotkania była degustacja tatara z jelenia, dzikiej chińszczyzny, czerniny i kaczki z buraczkami, pasztetowej z dzika, słoikowej z daniela, tarty z grzybami, prażuchy i kompotu z dyni.

Przed spotkaniem odbyła się prelekcja dyrektor złotowskiego Muzeum Kamili Krzanik - Dworanowskiej nt.: "Pogadanki historyczne przy stole krajeńskim", w towarzystwie "smaków sprzed lat", które przygotowały do degustacji panie z KGW "Dziarskie Babki" z Dzierzążenka.
Prelekcja odbyła się w ramach realizacji zadania publicznego w zakresie kultury, współfinansowana ze środków gminy Złotów.

KGW Dzierzążenko zaprosiło na degustację potraw pochodzenia ...

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na zlotow.naszemiasto.pl Nasze Miasto